štvrtok 8. augusta 2013

Kelový prívarok s bagetkami zapečenými s bylinkovým maslom


Zbožňujem našu záhradu a samozrejme, hlavne jej plody. Nie je nič lepšie, ako varenie z vlastných vypestovaných surovín, čiže úplné 100% BIO, aj keď sa pri lovení cibule, alebo zemiakov zo zeme trochu zababrete. Zrazu nevadí ani hlina za nechatami, lebo viete, že tej chuti sa nič nevyrovná a má to svoje čaro. 
Tento rok máme nadmerné množstvo kelu a v tomto teple nemôže byť nič lepšie, ako ľahký a zdravý kelový prívarok, zjedený v tieni na terase :) 



Potrebujeme:

1 kel
4-6 zemiakov
1 cibuľa
cesnak
soľ
korenie
rasca
bobkový list
múka, masť, alebo olej a mletá červená paprika na zápražku


Postup:

Umytý kel nakrájame na rezance, očistené zemiaky krájame na kocky. Cibuľu nakrájame a opražíme na masti, pridáme kel, ktorý tiež chvíľku opražíme spolu s pretlačeným cesnakom. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme zemiaky, rascu a bobkový list. Varíme do mäkka.
Z masti a múky si pripravíme zápražku, ktorú poprášime mletou paprikou a vlejeme do prívarku. Necháme prejsť varom a môžeme podávať.







Potrebujeme:

4 bagetky
rôzne bylinky
3 strúčiky cesnaku
100 gr masla
soľ


Bylinky nakrájame na dorbno a dôkladne zmiešame s maslom, roztlačeným cesnakom a soľou. Bagetky prepolíme a natrieme bylinkovým maslom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov cca 7 minút.
Pri výrobe bylinkového masla odporúčam spoľahnúť sa na vlastné chuťové poháriky a odhad. 






Z takéhoto krásneho kelového srdiečka som varila :)  
Dobrú chuť!

1 komentár: