Na Veľkú noc sa nám s rodinou podarilo ísť asi po sto rokoch preč z Bratislavy. Preto som chcela niečo zelené, veľkonočné, jarné spraviť na papanie. Vybrala som si roládu, trošku upravila podľa seba a všetkým veľmi chutila. Bohužiaľ sa stihla zjesť skôr ako som nafotila to čo som chcela.. niečo sa mi našťastie podarilo a tu je výsledok.
Na túto zelenú nádheru potrebujeme:
Cesto
400g špenátu
3 vajcia
120g polohrubej múky
cesnak podľa chuti, ja som použila 3
soľ
olej
Plnka
2-3 balenia roztierateľného syru (napr. Lunex)
1 malú cibuľu
1 vajce na tvrdo
125g masla
kápia podľa chuti, skôr na oživenie farbieb
Do rozmrazeného špenátu (trvá to dlhšie ako som si myslela:)) pridáme žĺtky, múku, roztlačíme cesnak, posolíme a rozmiešame.
Podávame, papkáme s čímkoľvek alebo len tak..ako ja :)
A keďže to bola veľkonočná chata, jedlo sa veľa a stále..mne sa najviac páčil divinový guláš. Všetci vegetariáni teraz prestaňte čítať a mäsový gurmáni slintajte. Bol z pravého slovenského mladého jeleňa a býčka varený v kotlíku a nemal žiadnu chybu. Bohužiaľ som nebola pripustená k tomuto dielu, lebo že vraj guláš vedia variť iba chlapi! Takže som odfotila len začiatok a koniec...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára