pondelok 18. februára 2013

Bublanina

Bublanina poteší každého a vždy, či je leto, alebo zima.



Na tento recept potrebujeme 
 350 g polohrubej múky
 250 g práškového cukru
 6 vajec (máme doma sliepočky, preto tá krásna farba cesta)
 2 dl oleja
 2 dl vody
 3/4 prášku do pečiva
 1 vanilkový cukor
 1 limetku
 ovocie, čerstvé je samozrejme najlepšie, v zime bude dobré aj to mrazené :)



Žĺtka vymiešame s cukrom. Cukor musí byť rozpusteý. Najlepší spôsob, ako to zistiť je neustále ochutnávanie :) Pridáme šťavu a postrúhanú kôru z limetky, ja som dala z polovičky.




Primiešame múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok, olej a vodu, kto chce bublaninu tmavú môže pridať kakao. Z bielkov si vyšľaháme sneh a opatrne primiešame do cesta. 


Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, teraz prichádza to najlepšie. Vybláznime sa a hádžeme ovocie od výmyslu sveta. Na túto bublaninu som použila ríbezle a maliny, keďže nie je sezóna, tak to to čo som stihla ukryť a zmraziť na horšie časy. Pečieme pri 180 stupňoch, kým nám koláčik nezačne zlatnúť. Keď už je kuchyňa celá voňavá, pichneme do koláča špajdľu a keď tam nie je nič prilepené je to hotové :)


U nás nevydrží veľmi dlho, papká sa ešte keď je teplý :) 


Prajem dobú chuť :)

2 komentáre:

  1. ja by som si zase toto prosila. a aspoň 5x do huby rovno!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bárb, minulý týždeň som robila, nemôžem stále, lebo sa prejeme :) Ale budem na Teba myslieť nabudúce a poprosím na výmenu baňaňovú mufinu :)

    OdpovedaťOdstrániť