pondelok 29. apríla 2013

Hrnčeková knedľa

Tieto úžasné domáce knedličky sú veľmi jednoduché a všetkým vynahradia kupované.  Navyše určite Vaši hostia ocenia, že ste si dali námahu a spravili im niečo tak dobré. 

Potrebujeme: 
3 žemle, rohlíky
2 vajcia
180 ml mlieka
190 g hrubej múky
soľ
maslo na vymazanie hrnčekov (ešte lepšia je domáca masť, jednoduchšie vyklopíte z hrnčeka)


Žemle nakrájame na kocky. Vajcia rozklepneme a oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtky rozšľaháme v mlieku. 


Do misy preosejeme múku (tento krok som ako vždy preskočila :). Do múky pridáme soľ, pridáme žemle, prelejeme mliečnou zmesou, premiešame a vypracujeme cesto.



 Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý po častiach pridáme do cesta.

 

 Hrnčeky, podľa veľkosti, mne stačili 3, vymastíme a naplníme cestom do troch štvrtín. 



Do hrnca s vriacou vodou dáme mriežku, alebo čistú utierku, na ňu položíme hrnčeky s cestom. Varíme na miernom ohni, zakryté pokličkou 25-30 minút. Hrnčeky vyberieme z vody a necháme chvíľku odstáť a vychladnúť. Potom sa už do toho môžeme pustiť a vyklopiť knedle. Podávame k omáčkam, mäskám.





 
 

Dobrú chuť!

1 komentár: