pondelok 5. augusta 2013

Cukinový koláč / Zucchini cake


Keď mi prvý krát kolegyňa hovorila o koláči z cukín, bola som trošku skeptická. Ako to asi môže chutiť? Potom mi ho priniesla ochutnať a bolo to tu, láska na prvý pohľad, alebo skôr na prvé ochutnanie. Je to taký ten "mokrý" koláč a nepoznám nikoho, komu by nechutil.
Naozaj mám veľmi rada "hrnčekové" recepty, pretože skoro nič nezašpiním a tento určite patrí k nim.

At first time, when my colleague told me about zucchini cake, I was a bit skeptical. How about the taste? Then she brought me and it was here, love at first sight, or rather the first taste. It's the "wet" cake and I don't know anyone who would dislike it.
I am really very happy because of "cup" recipes because you don't dirty almost anything and this certainly is one of them.



Potrebujeme / ingredients:

2 hrnčeky kryštálového cukru / 2 cups sugar
2 vajcia / 2 eggs
3 hrnčeky polohrubej múky / 3 cups flour
1 hrnček oleja / 1 cup oil
2 hrnčeky/1 väčšia cukina / 2 cups or 1 bigger zucchini
1/2 balíčka kypriaceho prášku / 1/2 teaspoon baking powder
1/2 čajová lyžička sódy bicarbony / 1/2 teaspoon bicarbonate of soda
1 čajová lyžička mletej škorice / 1 teaspoon ground cinnamon
2 polievkové lyžice kakaa / 2 tablespoons cocoa powder

1 tabuľka čokolády na varenie / 1 cooking chocolate
Lekvár na potretie / jam, the best gooseberry jam

Postup / procedure:

Cukinu očistíme, nastrúhame na hrubo a mierne vytlačíme šťavu. Ak je cukina väčšia, väčšinou býva dosť suchá, takže netreba vytláčať.

Všetky ingrediencie zmiešame a nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 25 minút, ale treba si kontrolovať, najlepšie špajdľou.

Necháme mierne vychladnúť, natrieme lekvárom (najlepší je kyslý, odporúčam egrešový alebo ríbezľový) a polejeme čokoládou na varenie rozpustenou s maslom vo vodnom kúpeli.



Clean the zucchini, grate coarsely and moderately squeeze juice. If zucchini is greater majority is quite dry, so no need to squeeze.

Mix all ingredients and pour into greased and flour strewed pan. Bake in preheated oven at 180 degrees about 25 minutes, but you need to check, the best using skewers.

Leave to cool slightly, then top with jam (the best is acidic, I recommend gooseberry or currant) and pour over the chocolate.



Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára