piatok 2. augusta 2013

ZABAGLIONE (Žĺtková pena)


Jedného pekného dňa som pozerala telku s neuveriteľnou chuťou na niečo sladké. Ako tak prepínam, natrafila som na svojho obľúbeného tv kuchára, S Italem v kuchyni. Práve pripravoval túto senzačnú a hlavne na potraviny a čas nenáročnú bombu. Rýchlo som utekala do záhrady obrať ovocie a šup do kuchyne.





Na 4 porcie potrebujeme:

8 žĺtkov
4 lyžice kryštáľového cukru
4 lyžice bieleho dezertného vína
300 gr ovocia
1-2 lyžice práškového cukru na posypanie


Postup:

Vo vodnom kúpeli si vyšľaháme žĺtky s cukrom a vínom, kým pena nezhustne so hustého krému.

Ovocie poukladáme na taniere, ale môžete použiť misky, alebo ľubovoľnú nádobu. Na ovocie nalejeme krém a dáme zapiecť na 5 minút do rúry čo najvyššie. Vybrať, poprášiť cukrom a papať :)



Dobrú chuť k tomuto sladkému potešeniu :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára